Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Horním Růžodolu hořely dva osobní automobily, škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun

V den pálení čarodějnic 30. dubna 2018 došlo k požáru dvou odstavených vraků vozidel v ulici Hradební v Horním Růžodolu. Majiteli vznikla škoda téměř 80 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Liberec – Vesec se v těchto dnech zabývají případem požáru dvou odstavených vraků vozidel v Liberci, Horním Růžodolu.

Přesně v den pálení čarodějnic, krátce před třetí hodinou ranní, někoho zřejmě zaujalo dřevo na korbě odstaveného vraku vozidla Škody Pickup zaparkovaného v ulici Hradební před garáží a rozhodl se udělat ohýnek a pálit čarodějnice tak trochu jinak.

Hořící dřevo rozšířilo oheň na celý vrak vozidla a nejen na něj, ale i na korbu druhého odstaveného vraku vozidla Škoda 1203. Majiteli tak na obou vracích vznikla škoda za bezmála 80 tisíc korun.

Na místo přivolaní profesionální hasiči provedli uhašení požáru a vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje provedl ohledání vozidel. Jako pravděpodobnou příčinu požáru stanovil od zapáleného dřeva na korbě vozidla.

Policisté v dané věci zahájili šetření k přečinu „poškození cizí věci“ a nyní budou zjišťovat, kdo mohl požár založit.

V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má požár na svědomí a také to, že došlo k úmyslnému zapálení, hrozí pachateli až jednoletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet