Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na jezeře mezi obcemi Čelákovice a Lázně Toušeň se utopil člověk, pátrali po něm i hasiči

V úterý 8. května 2018 po 14. hodině byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen topící se muž. Krátce po nahlášení klesl pod hladinu.

Na jezero „Mezi mosty“ mezi obce Čelákovice a Lázně Toušeň vyjely s motorovými čluny dvě profesionální jednotky ze Staré Boleslavi a Říčan a dobrovolná jednotka z Čelákovic.

Na místo byly vyslány také dobrovolné jednotky Brandýs nad Labem a Káraný. Operační středisko také vyžádalo u kolegů v Praze výjezd potápěčského družstva ze stanice Praha Modřany s barokomorou a doprovodným vozidlem.

Před naším příjezdem se o záchranu muže pokoušel rybář na loďce a příslušníci Policie ČR. Po dojezdu hasičů na místo bylo zahájeno vyhledávání pomocí čtyř motorových člunů a dvou potápěčů v hloubce 3 až 6 metrů.

Pro snoubenku tonoucího byly na místo povoláni dva příslušníci týmu posttraumatické péče HZS Středočeského kraje ze stanic Mladá Boleslav a Říčany.

Pražští potápěči muže nalezli po 16. hodině. Část jednotek pak byla odeslána na své základny, ostatní spolupracovaly s kriminalisty. Do 18. hodiny byla poskytována pomoc snoubence utonulého. Následně byl zásah ukončen předáním Policii ČR.

Po dobu zásahu zajišťovala zálohu stanice Stará Boleslav (pro případ souběžného výjezdu) dobrovolná jednotka ze Staré Boleslavi.

V této lokalitě jde o druhou tragickou událost za poslední měsíc.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet