Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letištní speciál Panther mimořádně pro vás opustí brány letiště. Můžete ho osobně vidět na akci Parou proti ohni

Přijďte se i vy seznámit s letištním speciálem, který brány letiště prakticky neopouští. Budete mít tak jedinou a neopakovatelnou příležitost se s tímto unikátem podrobně seznámit. Na víkendové akci dne 25.- 26.7. 2009 Parou proti ohni 2009 se diváci budou moci díky podpoře vrchního velitele pro bezpečnost letiště Praha, Ing.Martina Holavy, seznámit s nejnovějším protipožárním autem Panther Rosenbauer, který je jediný v České republice.

Přijďte se i vy seznámit s letištním speciálem, který brány letiště prakticky neopouští. Budete mít tak jedinou a neopakovatelnou příležitost se s tímto unikátem podrobně seznámit. Na víkendové akci dne 25.- 26.7. 2009 Parou proti ohni 2009 se diváci budou moci díky podpoře vrchního velitele pro bezpečnost letiště Praha, Ing.Martina Holavy, seznámit s nejnovějším zásahovým automobilem Panther/Rosenbauer, který je jediný v České republice.

Právě Letiště Praha se díky tomuto novému hasičskému vozu řadí mezi nejlépe vybavená letiště v Evropě. Návštěvníci se s tímto speciálem za bezmála 35 mil. Kč mohou blíže seznámit v hlavním sobotním programu od 10h do 18h.

Během akce při zásahu s ohněm za profesionální obsluhy personálu vozu i s odborným výkladem se návštěvníci dozví parametry tohoto speciálu, které skvělé ukážou, kam až se dnešní technika dostala od doby parních stříkaček.

Více informací o akci neleznete zde: Parou proti ohni 2009.

Tento model s teleskopickým ramenem a průbojným trnem z titanové slitiny je vůbec prvním svého druhu nejen na Letišti Praha, ale v České republice vůbec. Nový speciál umožňuje efektivní zdolávání požárů u všech typů letadel, i těch nejnovějších, a pomocí hydraulického ramene pro něj není problém provádět hašení případného požáru ve velkých výškách, hasit spodní části letadel nebo díky průbojnému trnu uvnitř letounu. Pořízením nového hasičského vozu se Letiště Praha řadí mezi nejlépe vybavená letiště v Evropě.

O novém speciálu si můžete přečíst ZDE.

-kaw- 

Sdílet