Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě se těžce zranil mladý řidič

Včera 15. července 2009 dopoledne došlo na silnici mezi Dlouhopolskem a Městcem Králové k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru. Na místo v 11:47 hodin vyjeli profesionální hasiči Královéhradeckého kraje ze stanice Nový Bydžov a také hasiči Středočeského kraje ze stanice Poděbrady.

Včera 15. července 2009 dopoledne došlo na silnici mezi Dlouhopolskem a Městcem Králové k vážné dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru. Na místo v 11:47 hodin vyjeli profesionální hasiči Královéhradeckého kraje ze stanice Nový Bydžov a také hasiči Středočeského kraje ze stanice Poděbrady. Při příjezdu hasičů z Nového Bydžova již na místě zasahovali jejich kolegové z Poděbrad, pozemní i letecká záchranná služba a Policie ČR.


Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felície se srazil s protijedoucím traktorem. Narazil do jeho levé části a byl odmrštěn desítek metrů daleko do příkopu. Mladý řidič zůstal ve zdemolovaném vozidle zaklíněn. Hasiči museli odstřihnout střechu vozidla, přední i zadní dveře u spolujezdce, aby se ke zraněnému dostali. Řetězy upevnili volant a pomocí hydraulického rozpínáku odtáhli palubní desku, pod kterou měl řidič uvězněné nohy. Po vyproštění byl těžce zraněný řidič letecky transportován do nemocnice. Řidič traktoru vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: požární stanice Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet