Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič chtěl zastavit před železničním přejezdem v Blížejově. Ale nedobrzdil

Domažličtí kriminalisté dne 9. května 2018 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Podezřelým je v tomto případě dvaadvacetiletý muž, který téhož dne v 18:25 hodin svým nedbalostním jednáním způsobil dopravní nehodu na silnici III. třídy č. 18310 v obci Blížejov na nechráněném železničním přejezdu bez závor na trati Domažlice – Plzeň.

Jako řidič osobního automobilu tovární značky Peugeot 106 chtěl před železničním přejezdem zastavit, když blikala červená signalizace a místem projížděl osobní vlak. Nedobrzdil však a došlo ke střetu s vlakem.

V osobním vlaku bylo přepravováno osmatřicet osob, průvodčí a strojvedoucí. Nehoda se obešla bez zranění osob. Požití alkoholu u řidiče i strojvedoucího bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Škoda na lokomotivě Siemens a na osobním vozidle byla vyčíslena na 75 tisíc korun.

Provoz na trati byl obnoven ve 20:30 hodin. Případem se dále zabývají kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice.

por. Mgr. Dagmar Brožová
Policie ČR
Sdílet