Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Česká účast Fire Trophy 2009 ohrožena

Jen několik českých sborů se zatím přihlásilo k účasti na letošní mimořádné Fire Trophy 09. Zatímco rakouská strana již skoro vyčerpala přidělený počet 50 vozidel, česká účast bude zřejmě minimální. Je to však velká škoda vzhledem k tomu, že letošní Fire trophy měla především deklarovat spolupráci a vzájemnost mezi českými a rakouskými hasičskými sbory.

Jen několik českých sborů se zatím přihlásilo k účasti na letošní mimořádné Fire Trophy 09. Zatímco rakouská strana již skoro vyčerpala přidělený počet 50 vozidel, česká účast bude zřejmě minimální. Je to však velká škoda vzhledem k tomu, že letošní Fire trophy měla především deklarovat spolupráci a vzájemnost mezi českými a rakouskými hasičskými sbory.

Pořadatelé proto posunuli termín uzávěrky přihlášek na konec července. Vzhledem k tomu, že se jedná o jízdu zásahových vozidel, je také možná účast sanitních i policejních veteránů.

Roman Váňa

Slovo hejtmana Kraje Vysočina

Vážené dámy, vážení pánové,
základní princip dobrovolného hasičstva – v případě potřeby nezištně pomáhat spoluobčanům při ochraně jejich majetku, zdraví i životů – má mezinárodní rozměr. Ve své ušlechtilé podstatě nezná hranice, ať jde o hranice regionální, zemské, státní či jakékoliv jiné.

Proto je přímo symbolické, že jednu z doprovodných akcí k Dolnorakouské zemské výstavě 2009, která se nese ve znamení společné historie Česka a Rakouska, spoluorganizují právě hasiči sousedních regionů obou států.Trasa mezinárodní jízdy hasičských automobilových veteránů Fire – Trophy v letošním roce poprvé ve své historii překračuje hranice Rakouska.

Jsme velmi potěšeni, že účastnici této okružní jízdy historických zásahových vozidel míří při své přeshraniční premiéře právě do našeho kraje.Vítejte tedy u nás na Vysočině, v jednom z nejkrásnějších míst v České republice. V kraji možná drsnější vrchoviny, ale také v kraji, kde žijí srdeční a přátelští lidé.

Jsem osobně přesvědčen, že Fire – Trophy 2009, nad kterou jsem převzal záštitu, přispěje nejen k poznání hasičské historie, ale i k pozvolna se rozvíjejícím mezinárodním kontaktům mezi hasiči obou regionů a tím také k dobrým sousedským vztahům obou národů.

MUDr. Jiří Běhounekhejtman kraje Vysočina

O Fire Trophy si můžete přečíst ZDE, stejně jako se přihlásit

-kaw- 

Sdílet