Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah bleskem způsobil požár rodinného domu ve Vendryni na Třinecku

Zásah bleskem zapříčinil požár dřevěného rodinného domu ve Vendryni na Třinecku. Škoda způsobena požárem byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun.

Krátce po půl čtvrté hodině odpoledne, v pátek 11. května 2018, přijalo Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje tísňový hovor ohlašující požár roubenky ve Vendryni, okres Frýdek Místek. Krátce na to bylo na místo požáru vysláno pět hasičských vozů.

Hasiči po příjezdu na místo a po provedení průzkumu potvrdili požár dřevostavby rodinného domu. V době příjezdu hasičů, byla požárem zasažena střecha a podkroví objektu. Na místo byly následně povolány další hasičské jednotky a technika, včetně velkoobjemových hasičských cisteren.

Postupně bylo na místo události vysláno 11 hasičských vozů. Hasičům se požár podařilo lokalizovat krátce po 18:00 hodině. Požár zasáhl střechu a podkrovní části roubenky, avšak hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit rozšíření požárů do dalších části rodinného domu.

Hasiči následně dále prováděli dohašovací práce, rozebírali konstrukce a hledali skrytá ohniska požáru. I když se hasičům podařilo požár zlikvidovat ještě v průběhu pátečního podvečeru, celou noc na místě zůstali dobrovolní hasiči, kteří zajišťovali dohled požářiště.

Na likvidaci požáru se celkem podílelo 8 hasičských jednotek. Kromě profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Třinec, Nošovice a Frýdek-Místek to byli dobrovolní hasiči z Vendryně, Bystřice, Třince – Gutů, Jablunkova a Nýdku.

Při požáru nedošlo ke zranění nebo usmrcení žádné osoby. Škoda způsobena požárem byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun, příčinou požáru byl zásah bleskem.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet