Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Felicie nepřežil střet s Mercedesem

Dne 16. 7. 2009 ve 12:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě nedaleko obce Kostelec u Holešova.

Dne 16. 7. 2009 ve 12:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě nedaleko obce Kostelec u Holešova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Holešov. V rámci mezikrajské pomoci na místo vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia (SK) a dodávkou zn. Mercedes Benz.

V prostoru křižovatky na obec Němčice došlo k velmi tragickému střetu dvou osobních automobilů, který si vyžádal úmrtí jednoho z řidičů a další nejméně čtyři zranění. Po nárazu zůstalo první vozidlo v prostoru křižovatky a druhé auto pokračovalo mimo vozovku, kde s přepravovaným nákladem cementu skončilo v poli a na boku.

Ve škodovce podlehl svým těžkým zraněním na místě nehody jednadvacetiletý řidič. Jeho tři spolujezdci utrpěli dvě těžká a jedno lehké zranění. Řidič mercedesu vyvázl s lehkým zraněním. Na místo byl povolán vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval jednoho těžce zraněného do nemocnice. Všichni ostatní zranění byli postupně ošetřováni, nakládáni do sanitek a odváženi také do nemocnice.

Hasiči nejdříve pomáhali se zraněnými a s jejich umístěním do vozů zdravotníků. Poté zajistili vraky aut proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Po zadokumentování nehody policií hasiči vystříhali mrtvé tělo řidiče, které bylo ve vraku zaklíněno. Po ukončení šetření také pomohli s odklízením následků dopravní nehody z vozovky.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na silnici zcela zastavena a odkláněna po dobu tří hodin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet