Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stoh 500 balíků sena zachvátily ve Slezských Pavlovicích plameny, škoda je půl milionu

Škodu předběžně vyčíslenou na 550 tisíc korun způsobil sobotní požár stohu ve Slezských Pavlovicích. Společně se stohem shořel i osobní automobil, který byl odstaven poblíž hořícího stohu.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo informaci o hořícím stohu v 17:45 hodin v sobotu 12. května 2018.

Po příjezdu hasičských jednotek na místo bylo potvrzeno, že se jedná o požár zastřešeného stohu o rozměrech cca 40 × 30 metrů, ve kterém bylo uskladněno cca 500 balíků sena. V době příjezdu hasičů byl požárem zachvácen celý stoh i osobní automobil, který byl odstaven poblíž stohu.

Hasiči po příjezdu zahájili hasební práce a zejména ochraňovali okolní budovy před případným rozšířením požáru.

Po lokalizaci požáru se po domluvě s majitelem nechal stoh kontrolovaně vyhořet. Celou noc hasiči na místě zajišťovali dohled nad vyhořívajícím stohem a aktuálně (8:30 hod, neděle 13. května 2018) na místě stále zasahují tři hasičské jednotky.

Na likvidaci požáru se aktuálně účastnilo 11 hasičských vozidel ze 6-ti hasičských jednotek (jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Krnov a dobrovolní hasiči ze Slezských Rudoltic, Osoblahy, Jindřichova, Města Albrechtic a Vrbna pod Pradědem).

Škoda způsobena požárem byla předběžně vyčíslena na 550 tisíc korun. Při požáru nedošlo k žádnému zranění nebo usmrcení osob. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet