Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dílny v Rožnově pod Radhoštěm poškodil i obytné prostory rodinného domu

Majitel rodinného ohlásil 15. května 2018 hasičům v 18:22 hodin, že hoří dílna u rodinného domu v místní části Dolní Paseky v Rožnově pod Radhoštěm.

Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z Valašského Meziříčí a dobrovolným hasičům z Valašské Bystřice, Zašové a Prostřední Bečvy.

Dále byla odvolána jednotka hasičského sboru Rožnova pod Radhoštěm od požáru kůry v průmyslovém areálu v nedalekých Viganticích. Hasiči vyjeli k požáru s 8 automobilovými cisternami.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm byli na místě jako první. Průzkumem zjistili, že v hořící dílně je 20litrový kanystr a 10kilová tlaková nádoba na propan-butan. Další tlakovou nádobu na propan-butan, která stála venku, odpojil majitel před příjezdem hasičů. Požár se rychle šířil a plameny poškodily střechu rodinného domu, obytnou část.

K uhašení požáru bylo nasazeno několik proudů vody. Hasičům v dýchacích přístrojích se podařilo z objektu vytáhnout tlakovou nádobu. Naštěstí v ní nebyl žádný plyn. Prázdný byl i kanystr.

Požár se dále nešíří od 19:01 hodin. Hasiči provádějí dohašování a vyhledávají skrytá ohniska hoření. Celý objekt je silně zakouřený.

Nejsou hlášeny žádné zraněné osoby.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 2 000 000 korun.

16.05.2018

V dopoledních hodinách se pokračovalo v ohledání místa požáru za přítomnosti příslušníka Policie České republiky – Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, odbor kriminalistické technicky a expertiz.

Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci, a to na kondenzátoru zářivky.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet