Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní automobil pro železo nedojel

Nešťastné pondělní ráno (20. 7. 2009) zažil řidič nákladního vozidla MAN, se kterým jel z Kladna do Loun pro železný šrot. Na silnici 1/7 mezi obcemi Lotouš a Třebíz se vozidlo v motorovém prostoru vznítilo. Řidič stihl pouze zastavit, opustit vozidlo a přivolat hasiče.

Nešťastné pondělní ráno zažil řidič nákladního vozidla MAN, se kterým jel z Kladna do Loun pro železný šrot. Na silnici 1/7 mezi obcemi Lotouš a Třebíz se vozidlo v motorovém prostoru vznítilo. Řidič stihl pouze zastavit, opustit vozidlo a přivolat hasiče.

Požár nákladního vozidla MAN na silnici 1/7 byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v pondělí, 20. července 2009 v 06:55 hodin. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka profesionálních hasičů ze Slaného a doborovolná jednotka obce Zlonice.

Po příjezdu na místo události byl provedeným průzkumem zjištěn požár nákladního automobilu MAN určeného pro přepravu železného šrotu, a to v motorovém prostoru, přičemž plameny šlehaly z prostoru čelní masky. Jednotka provedla prvotní ochlazení jedním vysokotlakým proudem a následně sklopila kabinu vozu, aby mohla provést likvidaci požáru v prostoru pod kabinou.

Vyšetřovatel požárů na místě označil jako příčinu technickou závadu na rozvodech autoelektriky.
Požárem byla způsobena škoda na majetku 100.000,– Kč, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za cca 500.000,– Kč. V ranní dopravní špičce byl provoz na frekventované silnici na několik desítek minut omezen.

Info: mjr. Libor Pospíšil – vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů



Zvětšit mapu

-kaw- 
Sdílet