Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody v Šumperku zasahovali hasiči, zdravotníci a policisté. Zraněna byla i chodkyně

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly u dopravní nehody, která se odehrála ve střetu 16. května 2018 v 17:40 hodin na ulici Jesenické v Šumperku.

Podle prvotního šetření tam měla 23letá řidička vozu Toyota Corolla jedoucí ve směru od Bludova v úmyslu na světelné křižovatce odbočit vlevo na ulici M. R. Štefánika, směrem k centru města.

Při tomto manévru však pravděpodobně přehlédla a nedala tak přednost v jízdě dvěma motocyklistům, projíždějícím křižovatkou v přímém směru jízdy. První z nich, 29letý řidič motocyklu Suzuki přepravující ještě dalšího spolujezdce, již na nastalou situaci nestačil zareagovat a s motocyklem čelně narazil do pravé části již stojícího vozu Toyota.

Po střetu došlo k pádu obou cestujících. Jako druhý křižovatkou projížděl řidič motocyklu Honda. Ten měl na vzniklou situaci zareagovat strhnutím řízení vpravo. Pravou stranou motocyklu následně narazit do sloupu semaforu. Po nárazu upadl i s motocyklem na chodník.

V daný okamžik měla po chodníku přecházet 65letá chodkyně, která byla padajícím motocyklem zachycena. Při nehodě utrpěli chodkyně a řidič motocyklu Honda zranění. Oba byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni k ošetření do šumperské nemocnice.

Provedené dechové zkoušky vyloučily ovlivnění účastníků nehody alkoholem. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Na motocyklu Suzuki na 60 tisíc korun a na motocyklu Honda na 50 tisíc korun.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet