Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na balkóně ve druhém patře panelového domu zaměstnal hasiče

K požáru na balkoně bytu ve druhém patře desetipodlažního panelového domu v Třebechovické ulici v Hradci Králové vyjeli hasiči ve 13:24 hodin s technickým automobilem, dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Hasiči se po nastavovacích žebřících dostali na balkon a jednoduchými hasebními prostředky požár zlikvidovali. V bytě se v době požáru nikdo nenacházel.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 20. července 2009

Ilustrační foto

Hradec Králové
Hradečtí hasiči vyjeli jedenáct minut po jedné hodině v noci k požáru plastového odpadkového koše v ulici Akademika Bedrny v Hradci Králové.

Krátce před půl dvanáctou dopoledne byla jednotka hasičů přivolána do městské části Březhrad, kde se srazila dodávka s nákladním vozidlem. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že u dodávky došlo pouze k úniku chladící kapaliny motoru. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči předali místo Policii ČR k dalšímu šetření a vrátili se na základnu.

K požáru na balkoně bytu ve druhém patře desetipodlažního panelového domu v Třebechovické ulici v Hradci Králové vyjeli hasiči ve 13:24 hodin s technickým automobilem, dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Hasiči se po nastavovacích žebřících dostali na balkon a jednoduchými hasebními prostředky požár zlikvidovali. V bytě se v době požáru nikdo nenacházel. Na balkoně hořely papírové krabice s nedopalky cigaret. Požár poničil koaxiální kabely, které vedly přes balkon do bytu. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 5 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Hradečtí hasiči byli v 17:53 hodin přivoláni do Harmonie I. v ulici E. Beneše v Hradci Králové k otevření bytu. Po domluvě s Policií ČR hasiči byt neotevírali a vrátili se na základnu.

Před půl dvanáctou v noci vyjeli hasiči k odstranění následků dopravní nehody osobního vozidla a autobusu ve Střelecké ulici v Hradci Králové. Autobus byl v době nehody bez cestujících. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči odpojili u osobního vozidla autobaterii a zasypali unikající olej sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli k čerpání vody ze sklepa panelového domu v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k poškození teplovodního řadu. Hlavní uzávěr vedení byl uzavřen ještě před příjezdem hasičů. Do sklepa natekly zhruba dva centimetry vody, které hasiči kvůli malému množství nemohli čerpadly odčerpat.

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela k otevření dveří bytu v Družstevní ulici v Dobrušce, kde uživatel bytu neotevíral. Muž byl po otevření dveří v pořádku, pouze neslyšel zvonek.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Tyršově ulici v Jaroměři – Josefově.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují likvidovali požár osobního vozidla Škoda 105 ve Vrchovinách. Vozidlo bylo zcela zničeno a škoda byla odhadnuta na 4 tisíce korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Trutnov

Jednotka profesionálních hasičů z Vrchlabí vyjela k odstranění olejové skvrny z vozovky ve Vrchlabí. Hasiči zasypali látku sorbentem a odklidili ze silnice.

Hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli povoláni k hořícímu kamionu v obci Kocbeře. Tato událost se nepotvrdila, jednalo se o planý poplach.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli v 19:39 hodin hasiči z Trutnova na silnici č. 14 mezi Rudníkem a Javorníkem. Sedmadvacetiletá řidička osobního vozidla Peugeot 205 z dosud nejasných příčin vyjela mimo silnici a čelně narazila do stromu. Při příjezdu jednotky na místo byla řidička i pětadvacetiletý spolujezdec mimo vozidlo. Oba zraněné si do péče převzala záchranná služba a převezla je do nemocnice k dalšímu vyšetření. Hasiči odpojili autobaterii a zasypali unikající provozní kapaliny. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k odstranění olejové skvrny z vozovky v ulici Českých bratří v Jičíně. Olej unikl z osobního vozidla Opel Corsa a zasáhl plochu zhruba deset metrů čtverečních. Hasiči zasypali olej sorbentem a odklidili z vozovky.

K odstranění spadlého stromu z vozovky vyjeli profesionální hasiči z Hořic na silnici mezi Jičínem a Červenou Třemešnou. Hasiči rozřezali strom a odklidili jeho části z komunikace.

Ilustrační foto

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-swo-

Sdílet