Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá řidička se s autem převrátila do pole

Dne 21. 7. 2009 v 10:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta nedaleko Lhoty u Malenovic. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Otrokovic se dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko obce Lhota u Malenovic došlo k havárii osobního auta zn. Renault Megane.

Mladá devatenáctiletá řidička havarovala při jízdě mimo komunikaci, kde narazila do stromu. Při sjezdu z náspu se přes střechu převrátila zpět na kola a na blízké pole. Při havárii utrpěla zranění v oblasti krku a hrudníku. Jako první na místě zastavil řidič dodávky, který také přivolal pomoc na tísňové lince 155.

Ze záchranářů na místo dorazila jako první posádka zdravotnické záchranné služby, které se podařilo ještě před příjezdem hasičů vytáhnout zraněnou ženu z auta. Pacientka byla umístěna na transportní lůžko a po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice.

Hasiči pomohli s naložením pacientky do sanitního vozu a vrak auta zajistili proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Místo havárie bylo předáno policii, která událost šetřila.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet