Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dar od hasičského fondu Nadace Agrofert pomohl jednotce hasičů obce Vranovice – Kelčice

Cílem žádosti a projektu bylo pořízení zásahových obleků a zásahové obuvi pro jednotku JPO V SDH Kelčice. Tento projekt v podstatě navazuje na předešlý projekt z prostředků Ministerstva vnitra z roku 2009.

Žádost byla podána 1. srpna. 2017 a 7. prosince 2017 bylo schváleno radou Nadace Agrofert poskytnutí daru ve výši 25 000 Kč.

Zásahové boty a obleky pro zásahovou jednotku dořešily kompletní dovybavení pro všechny členy jednotky. V současnosti tak hasiči disponují 6 zásahovými obleky a 6 páry zásahové obuvi.

Pro všechny členy jednotky již jsou v majetku zásahové přilby a rukavice, které si hasiči pořídili z vlastních prostředků, z prostředků Olomouckého kraje a obce Vranovice – Kelčice

Vize jednotky do budoucna

Vzhledem k tomu, že jsme v roce 2016 získali dotaci z Ministerstva vnitra na dopravní automobil pro přepravu osob a že naše jednotka zasahuje stále častěji, chtěli bychom v modernizaci a dovybavení jednotky stále pokračovat.

V letošním roce jsme získali z Olomouckého kraje další prostředky 31 000 Kč na nákup zásahových hadic a tím se stáváme akce schopnější a samostatnější.

V příštím roce, tzn. 2019, bychom chtěli pořídit přívěsný vozík za dopravní automobil, protože naše jednotka působí v podstatě ve třech obcích: Vranovice-Kelčice a Výšovice.

To znamená, že naše zásahová jednotka je pravidelně operačním střediskem HZS Olomouckého kraje v součinnosti s profesionální jednotkou HZS stanice Prostějov a JPO III Brodek u Prostějova a JPO III Určice vysílána k zásahům v katastru vlastní obce a současně i na katastru sousední obce Výšovice, která nemá vlastní jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Ing. Milan Ošťádal
hospodář
Sdílet