Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý muž spadl ze splavu do vody Rožnovské Bečvy

Dne 22. 7. 2009 ve 20:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně mladého muže ze splavu ve Valašském Meziříčí, Hrachovci. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma výjezdovými vozy a člunem.

Dne 22. 7. 2009 ve 20:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně mladého muže ze splavu ve Valašském Meziříčí, Hrachovci.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma výjezdovými vozy a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z místních splavů Rožnovské Bečvy u Hrachovce došlo k pádu mladého muže do vody, který se zranil na hlavě a hrozilo mu utonutí.

Nehoda se stala nedaleko stanice profesionálních hasičů, kteří tak na místo dorazili doslova za pár minut. Před příjezdem záchranářů se podařilo dvacetiletého mladíka z vody vytáhnout jeho kamarádům, kteří ho dotáhli ke břehu. Hasiči ho přenesli od splavu do vozidla přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Mladý muž byl při vědomí a byla mu poskytnuta nezbytná lékařská pomoc i vyšetření.

Událost na tísňové linky 112 a 155 volalo více osob a záchranáři tak přijeli na pomoc velmi rychle. Zdravotní stav tonoucího bude prověřen v nemocnici, kam byl následně odvezen. Po třímetrovém pádu do vody si způsobil pravděpodobně otřes mozku. Na vznik této události mohl mít vliv také alkohol, jehož konzumaci mladý muž přiznal.

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet