Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u obce Strání

Dne 23. 7. 2009 v 01:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Strání. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku hlavního silničního tahu I/54, mezi obcí Slavkov a Strání, došlo k havárii osobního auta zn. Toyota Corolla.

Řidič havaroval ve vysoké rychlosti do hustého lesního porostu, kde pokácel několik stromů. Ve zcela zdemolovaném voze muž neutrpěl žádné zranění, k čemuž přispěly i aktivované airbagy. V lese se auto zastavilo až dvacet metrů od silnice.

Hasiči vrak vozu zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Jeden ze sražených stromů spadl na vozovku, a zablokoval jeden jízdní pruh. Hasiči strom pořezali pomocí motorové pily a větve odklidili ze silnice.

Auto bylo vytaženo z lesa a naloženo na odtahové vozidlo. Havárii na místě šetřila policie. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na hlavním tahu omezen asi na dvě hodiny.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet