Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Předání darů profesionálním a dobrovolným jednotkám HZS Jihočeského kraje

Dne 22. července 2009 proběhlo v Secesním salónku v budově Krajského úřadu v Českých Budějovicích slavnostní setkání vrcholných zástupců krajů Jihočeského a Karlovarského s vedením Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska. Setkání bylo iniciované ze strany krajských úřadů, a to z důvodu předání darů profesionálním a dobrovolným jednotkám HZS Jihočeského kraje.

Ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš převzal z rukou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly šek znějící na částku Kč 300 000,–-. Touto sumou chce kraj přispět na zakoupení nového motorového člunu, který bude připraven k zásahu na požární stanici ve Strakonicích. Jejich starý člun byl zničen během těžkého zásahu při povodních, kdy profesionální jednotka ze Strakonic zachraňovala rafťáky topící se pod jezem na řece Otavě. Podle slov krajského ředitele HZS Jihočeského kraje se jedná o první dar Krajského úřadu Jihočeského kraje profesionálním hasičům a je brán jako poděkování našim dobrovolným i profesionálním kolegům nejen v terénu, ale i na operačních střediscích a štábech.

Druhým darem, který byl včera předán, bylo 80 kompletů stejnokrojů, jež daroval Karlovarský kraj zastoupený svým hejtmanem PaeDr. Josefem Novotným jednotkám sboru dobrovolných hasičů HZS Jihočeského kraje. Dar převzal náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pan Jiří Novák. Pracovní bavlněné komplety v hodnotě Kč 100 000,–- budou rozděleny mezi členy jednotek JPO II a III HZS Jihočeského kraje.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje



-swo-

Sdílet