Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V zesnulém muži ztratili dobrovolní hasiči svého velitele družstva

Dne 23. 7. 2009 v 16:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na farmě u Koryčan. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Koryčan. Později na místo vyjela také psycholožka HZS Zlínského kraje. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Lískovec došlo k tragickému pracovnímu úrazu u soukromé zemědělské farmy.

Dne 23. 7. 2009 v 16:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na farmě u Koryčan.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Koryčan. Později na místo vyjela také psycholožka HZS Zlínského kraje. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Lískovec došlo k tragickému pracovnímu úrazu u soukromé zemědělské farmy.

Zdravotnická záchranná služba požádala hasiče o pomoc po hlášeném úrazu elektrickým proudem. Na místě zemřel osmatřicetiletý muž a další sedmatřicetiletý muž byl těžce zraněný.

Řidič pracovního zemědělského stroje se vracel z pole na farmu, když ramenem nakladače zavadil o dráty elektrického nadzemního vedení. Po probití stroje utrpěl velmi těžká zranění a popáleniny, kterým podlehl v kabině tahače.

Nehodu viděl majitel farmy, který mu běžel okamžitě na pomoc. Nedbal na elektrický proud a vstoupil do kabiny, ze které chtěl řidiče vytáhnout. Stroj byl stále pod proudem a zasáhl také druhého muže. Ten utrpěl velmi těžké zranění a popáleniny v dolní polovině těla.

Mrtvému řidiči už nebylo pomoci. Zraněného majitele farmy si vzali do své péče lékaři, kteří mu na pomoc přivolali leteckou záchrannou službu. Po příletu vrtulníku bojovali záchranáři o jeho život a po stabilizaci byl letecky transportován do popáleninového centra v Brně.

Událost na místě vyšetřovala policie. Velitel zásahu si na místo vyžádal výjezd psycholožky HZS Zlínského kraje, která svou odbornou pomoc poskytla příbuzným, známým, spolupracovníkům a v neposlední řadě také dobrovolným hasičům.

HZS Zlínského kraje tímto vyslovuje upřímnou soustrast kolegům hasičům ze Sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany, JPO II, které byl zesnulý členem a zastával funkci velitele družstva.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet