Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co dělat, když hrozí extrémní počasí

V souvislosti se zvýšenou možností hrozby extrémního počasí připravil Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje pro obyvatele Jihomoravského kraje souhrnné informace.

V souvislosti se zvýšenou možností hrozby extrémního počasí připravil Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje pro obyvatele Jihomoravského kraje souhrnné informace.

Jak se ochránit před extrémními klimatickými jevy?

Příroda nás v posledních několika letech často překvapuje různými extrémy. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik rad, jak se můžete připravit na nebezpečné klimatické jevy jako je bouřka, vichřice, přívalový déšť nebo krupobití.

Jak správně nahlásit mimořádnou událost?

Každý z nás se může dostat do situace, kdy se stane svědkem nebo přímým účastníkem (v horším případě i postiženým) nějaké události, která ohrožuje naše zdraví, život, majetek nebo bezpečnost. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik rad, jak se zachovat v okamžiku, kdy je třeba přivolat pomoc.

Co udělat, když zazní sirény?

Sirény jsou prostředkem k varování obyvatel při hrozícím nebezpečí. Každý občan by měl vědět, jaké druhy signálů existují, co který znamená a hlavně – jak se v případě ohrožení zachovat. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik základních informací o tom, jak rozlišit od sebe „houkání" sirén a jak se chovat při spuštění varovného signálu.

Jak správně postupovat při opuštění domácnosti/objektu při evakuaci?

V případě vyhlášení evakuace, ať už se nacházíte doma, v kanceláři nebo nákupním středisku, je důležité vědět, co udělat před odchodem a jak se chovat při opuštění objektu. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám přináší základní informace o tom, jak v tomto případě postupovat a na co nezapomenout.


Improvizované ukrytí – kde a jak se ukrýt v případě nebezpečí?

Zazní-li varovný signál „Všeobecná výstraha“, je třeba se okamžitě ukrýt před hrozícím nebezpečím. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám přináší základní informace o tom, jak by měl vypadat bezpečný úkryt a co dělat pro zvýšení odolnosti vybraného úkrytu.

Co má obsahovat evakuační zavazadlo?

Evakuační zavazadlo a jeho obsah je v některých případech ohrožení to jediné, co Vám po opuštění domácnosti zůstane. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik rad, jak by mělo evakuační zavazadlo vypadat a co by mělo obsahovat.


Ilustrační foto

Zdroj: HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet