Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda v obci Vranovice-Kelčice

Ve čtvrtek 23. července byla v 18:07 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda v obci Vranovice-Kelčice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří po příjezdu zjistili, že při nehodě zemřely dvě osoby, další dvě osoby byly zraněny. Hasiči provedli protipožární opatření, asistovali zdravotnické záchranné službě a uklidili komunikaci.

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 23. července, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 32 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

Ilustrační foto

5 požárů,
4 dopravní nehody,
20 technických pomocí a
3 ostatní události.

PŘEROV

Požár motoru tatry

Ve čtvrtek 23. července byl v 14:05 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár nákladního vozidla tatra T 148 v Dřevohos­ticích na náměstí. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Dřevohostic. V době jejich příjezdu byl požár lokalizován přenosným hasicím přístrojem. Oheň zničil motorový prostor a způsobil škodu 10 tisíc korun. Příčinou byla technická závada.

Vytažení barelu z Bečvy

Ve čtvrtek 23. července bylo v 15:13 hodin nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v Bečvě v Přerově je plastový barel s neznámou látkou. Profesionální hasiči z Přerova přijeli na místo, na vodu spustili člun a 200 l barel vytáhli. Z barelu docházelo k malému úniku ropné látky, proto byl na místo povolán pracovník životního prostředí. Po vylovení hasiči z barelu odebrali vzorky a předali ho do sběrného dvora Technických služeb města Přerova.

PROSTĚJOV

Dopravní nehoda

OLOMOUC

Dopravní nehoda

Ve čtvrtek 23. července byla v 19:47 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda v obci Velká Bystřice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, Mrskles a Velkého Týnce. Po příjezdu hasiči zjistili, že následkem dopravní nehody začalo osobní vozidlo VW hořet v motorové části. Zraněnou řidičku převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči hořící auto uhasili a po úklidu vozovky se vrátili zpět na základny. Požár způsobil škodu 40 tisíc korun.

Ilustrační foto

Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet