Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pneumatiky na Tatru pořídili hasiči ze Žalan díky příspěvku Nadace Agrofert

Čtyři pneumatiky pro svůj výjezdový automobil Tatra 815 CAS 32 získali žalanští dobrovolní hasiči díky finančnímu daru z nadačního hasičského fondu Nadace Agrofert na obnovu ochranných pomůcek jednotlivých členů jednotky.

Finanční dar ve výši 50.000 korun od Nadace Agrofert, dále 25.000 korun od domovské obce Žalany jim tak umožnil přezout dvě zadní nápravy na výjezdovém vozidle Tatra 815, kdy staré pneumatiky byly již značně použité a staré.

Přečtěte siV Žalanech na Teplicku se vyměnily Tatrovky, o generaci novější "osmsetpatnáctka" přišla od profesionální jednotky

Vážím si věcné pomoci Nadace Agrofert, především podpory jednotek sborů dobrovolných hasičů, kdy bez jejich pomoci by byl nákup nového obutí pro výjezdový automobil velkým problémem a značně by zatížil už tak napjatý rozpočet jednotky,

řekl Petr Grunt, velitel SDH Žalany.*

Je to poprvé, co Nadace Agrofert poskytla finanční příspěvek žalanským hasičům. Žádost byla podána v listopadu roku 2017, následně byla ke spokojenosti a radosti jednotky schválena a plnění proběhlo v březnu 2018.

Radek Starý, člen SDH Žalany
Sdílet