Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ostrova nad Oslavou převzali nový dopravní automobil Iveco Daily, devítimístný vůz dodala firma THT Polička

Dne 26. května 2018 převzali hasiči městyse Ostrov nad Oslavou z rukou starostky Dany Homolkové nový dopravní automobil Iveco Daily, který nahradil 38 let starou Avii.

Vozidlo bylo dodáno firmou THT Polička za cenu 1 780 000 korun včetně DPH. Financováno bylo za podpory státní a krajské dotace, zbylou část ve výši 1 030 000 korun zaplatila obec. Té do pěti let uhradí příspěvek ve výši 325 000 korun místní sbor dobrovolných hasičů.

Dopravní automobil o hmotnosti 4 200 kg je devítimístný ve specifikaci MS, tedy s motorovou stříkačkou. Určen je pro provoz na zpevněných komunikacích, třílitrový motor o výkonu 136 kW pohání kola zadní nápravy skrze manuálně řazenou převodovku.

Vozidlo bude využíváno především na technické zásahy a přepravu dalších členů jednotky k požáru.

U dveří řidiče je zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Pro spojení je využita analogová vozidlová radiostanice, ve dvojici dobíjecích úchytů jsou ruční radiostanice. V dalších dvou pak ruční svítilny.

O osvětlení bezprostředního okolí Iveca slouží LED světlomety na bocích a zadní části. K dispozici jsou také dva přenosné LED světlomety s magnetickým uchycením.

Do prostoru pro osádku se přistupuje z pravé strany posuvnými dveřmi. Prostřední řada sedadel je umístěna proti směru jízdy. Uvnitř nechybí klimatizační jednotka a druhý výměník topení.

Úložný prostor je oddělený od kabiny osádky pevnou překážkou a přístupný je zezadu dvoukřídlými dveřmi. Úložný výsuvný prvek pro motorovou stříkačku je univerzální jak pro PS 12, tak pro Tohatsu VC85B.

Sdílet