Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Verdeku utonul mladý chlapec

Dvě jednotky hasičů byly dnes 24. července 2009 odpoledne přivolány do části Verdek ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Při sjíždění řeky se na jezu převrátil kajak se dvěma chlapci. Jeden z chlapců se dostal z vody sám, druhý zmizel ve vodě pod jezem.

Dvě jednotky hasičů byly dnes 24. července 2009 odpoledne přivolány do části Verdek ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Při sjíždění řeky se na jezu převrátil kajak se dvěma chlapci. Jeden z chlapců se dostal z vody sám, druhý zmizel ve vodě pod jezem.

Jako první na místo dorazili profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, kteří ve speciálních suchých oblecích a na jistících lanech prohledávali prostor pod jezem. Prohledávání jim stěžovala vysoká hladina vody a také silný proud. Na místo byli povoláni také dva hasiči – potápěči z centrální požární stanice Hradec Králové s potřebným vybavením. Povodí Labe mezitím snížilo průtok vody, aby se snížila hladina řeky.

Potápěči společně s hasiči ze Dvora Králové nad Labem pokračovali v prohledávání vody pod jezem na jistících lanech a zároveň procházeli řeku podél břehu. Zhruba po hodině a půl hasiči našli u břehu pod vodou asi 700 metrů od jezu tělo chlapce (ročník 1993). Chlapce vytáhli a ihned zahájili resuscitaci. V oživování pokračovala další zhruba půl hodinu i přivolaná záchranná služba, ale chlapce se už nepodařilo oživit. Na místo byl přivolán také psycholog Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, který poskytl nezbytnou pomoc matce utonulého chlapce.


Ilustrační foto


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet