Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě osoby byly zraněny při požáru bytového domu ve Viganticích, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu

Krátce před půl třetí odpoledne 1. června 2018 přijali hasiči žádost o pomoc při požáru několikapatrového bytového domu v obci Vigantice na Vsetínsku. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí, jednotka města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky dobrovolných hasičů obcí Hutisko-Solanec a Vigantice.

Po příjezdu na místo a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem potvrzeno, že požár zasáhl podkrovní bytové prostory a střechu několikapatrového domu. Všechny osoby se již naštěstí nacházely mimo zasažené prostory.

Okamžitě byl vyhlášen 2. stupeň poplachu a byly povolány další posilové jednotky z Prostřední Bečvy, Zubří, Zašové a Valašské Bystřice. K události vyjel také velící důstojník směny ze Zlína. Postupně se tak na místo dostavilo celkem 8 cisternových vozů a dva kusy výškové techniky.

Ihned po příjezdu byly zahájeny hasební práce. Do budovy pronikli hasiči v dýchací technice vnitřním prostorem přes schodiště a nasazena byla také výšková technika. Dva obyvatelé domu se nadýchali zplodin hoření, a na místo byla proto povolána zdravotnická záchranná služba, která si je převzala do své péče.

Po lokalizaci požáru byly prostory zkontrolovány termokamerou a byla dohašena veškerá skrytá ohniska. V 18:31 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci požáru. K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který bude nyní ve spolupráci s policií zjišťovat přesné příčiny vzniku události a výši způsobené škody.

Foto: HZS Zlínského kraje & čtenář webu
Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet