Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu nejstarší profesionální hasičské stanice v Praze došlo k výměně historických výjezdových vrat

Několik měsíců trvala kompletní obnova výjezdových vrat na nejstarší stanici pražských hasičů v Sokolské ulici. Centrální stanice má ve svých dvou vjezdech historická vrata, která byla nahrazena nákladnou replikou. Tuto opravu financoval Magistrát hl. m. Prahy částkou bezmála 700.000 korun.

Na centrální stanici byla provedena i výměna garážových vrat, aby došlo ke sjednocení celého areálu. Dosluhující stará ocelová vrata nahradila moderní verze. Město na tuto rekonstrukci uvolnilo částku 1,5 miliónů korun. Celkem tedy město přispělo pražským hasičům částkou přesahující dva milióny korun.

V pátek 1. června 2018 navštívil pražské hasiče na centrální stanici radní pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality pan Bc. Libor Hadrava, který spolu s ředitelem pražských hasičů, brigádním generálem Ing. Romanem Hlinovským, osobně realizaci zakázky zkontroloval.

Úroveň bezpečnosti hlavního města Prahy zcela bezprostředně stojí na spolupráci jejího vedení s organizacemi Integrovaného záchranného systému. Profesionálního nasazení i obětavosti jeho příslušníků si velice vážím a jejich potřeby vnímám nadmíru pozorně.

Jako sám bývalý profesionál vím, že pokud má celek fungovat, je nezbytné starat se velmi pečlivě o jeho detaily. V tomto ohledu jsem proto neváhal podpořit i realizaci akce, jako je tato. Přesto si za jisté nadsázky budu přát, aby se nová vrata hasičům ošoupala do budoucna, co nejméně. A oni sami nejlépe vědí, jak to myslím,

řekl Bc. Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet