Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody v Pardubickém kraji

V sobotu 25. července v 16.29 hodin zasahovali chrudimští hasiči v Medlešicích, kde došlo ke kolizi jednoho osobního vozidla Škoda 120L. Jednotka hasičů provedla záchranu zraněné osoby z vozidla a předala ji zdravotnické záchranné službě.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 24. července v 7.50 hodin zasahovali profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí a dobrovolní hasiči z Chocně u dopravní nehody, která se stala v Zářecké Lhotě. Jednalo se o autobus, který sjel do příkopu a hrozilo, že se převrátí. V autobusu se nenacházel žádný cestující. Hasiči vyčkali do okamžiku, kdy policisté nehodu vyšetřili a poté pomocí automobilového jeřábu vyprostili autobus z příkopu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

V sobotu 25. července v 8.06 hodin zasahovali hlinečtí hasiči u dopravní nehody, která se stala na silnici v obci Raná. Za hustého deště řidička osobního vozidla Renault 19 čelně narazila do stromu. S vozem zablokovala provoz na komunikaci v obou směrech. Zraněnou řidičku si odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice. Jednotka hasičů z Hlinska provedla tradičně zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních náplní a zajistila zprůjezdnění komunikace. Poté bylo místo nehody předáno policistům.

V sobotu 25. července v 16.29 hodin zasahovali chrudimští hasiči v Medlešicích, kde došlo ke kolizi jednoho osobního vozidla Škoda 120L. Jednotka hasičů provedla záchranu zraněné osoby z vozidla a předala ji zdravotnické záchranné službě. Dále hasiči zabezpečili místo události, a to zajištěním vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 25. července v 11.08 hodin byli hasiči z Poličky vysláni k dopravní nehodě do obce Jedlová směrem na Stášov. Jednalo se o nehodu motocyklu a dodávkového automobilu. Při nehodě došlo ke zraněné jedné osoby, spolujezdkyně z motocyklu. Žena byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklý olej. Po zadokumentování nehody policisty, hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

Hasiči z Litomyšle byli 25. července ve 14.16 hodin vysláni k dopravní nehodě, která se stala v Dolním Újezdu. Průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního auta Škoda Octavia a cyklisty, teprve dvanáctiletého dítěte. Po příjezdu leželo dítě na trávníku vedle silnice. Zraněný utrpěl pravděpodobně vážná poranění nohy. Hasiči ihned pokryli dítě dekou, aby neprochladlo a udržovali ho při vědomí až do příjezdu zdravotnické záchranné služby z Litomyšle. Na místo se dostavila i Policie ČR. Hasiči pomáhali zdravotnické záchranné službě při ošetřování zraněného a s jeho naložením do vozu záchranné služby.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet