Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič narazil s vozidlem do železničního mostu v Hulíně, auto pak začalo hořet

Krátce před desátou hodinou dopolední 4. června 2018 měli vyhlášený poplach profesionální hasiči ze stanice Kroměříž a dobrovolní hasiči z Hulína. Se dvěma cisternami vyjeli k hlášené dopravní nehodě, která se stala v Hulíně pod místním viaduktem.

Po příjezdu k nehodě hasiči průzkumem místa zjistili, že se jedná o nehodu jednoho osobního vozidla tovární značky VW Passat, jehož řidič narazil do mostu.

Řidič nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou. Zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti najel na pravý okraj komunikace a následně narazil do betonového stěny železničního viaduktu. Po nárazu na chvíli upadl do bezvědomí a zůstal tak ve vozidle.

Bezprostředně před tím, než auto začalo intenzívně hořet, zraněného naštěstí vytáhl třiapadesátiletý sportovec, který běžel okolo.

Záchranáři následně lehce zraněného řidiče převezli do nemocnice. Ještě před převozem jsme u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol. Byla negativní,

uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Hasiči zraněnému řidiči poskytli předlékařskou pomoc a poté asistovali s transportem muže do sanitního vozu, kde již byl zraněný v péči záchranářů. Následně záchranáři muže převezli se středně těžkým zraněním do nemocnice.

Další hasiči ihned po příjezdu začali s lokalizací a následnou likvidací požáru vozidla. Vzhledem k silnému kouři, který šel z vozidla, jsme zažádali o snížení rychlosti vlaků v daném úseku. Vozidlo nakonec odvezla odtahová služba.

Šetření příčiny dopravní nehody si převzali dopravní policisté.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet