Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu chemičky v Sokolově unikala z poškozeného zásobníku kyselina chlorovodíková

V areálu sokolovské chemičky zasahují od dána 8. června 2018 hasiči u úniku kyseliny chlorovodíkové z poškozené nádrže. Událost řeší hasiči ze stanice v chemických závodech, ze stanice Sokolov a Karlovy Vary. Únik je zachycován do jímky, mimo areál se nešíří.

Zásah mají hasiči pod kontrolou. Nad místem úniku se vytvořil mrak výparů kyseliny, který hasiči zkrápí vodou. Je tak možné, že v blízkosti areálu chemičky by mohl být cítit zvýšený zápach. Žádné opatření směrem k obyvatelům Sokolova není potřeba.

08.06.2018 07:00

Mrak výparů z kyseliny se podařilo zcela neutralizovat vodními proudy, žádné rozšíření mimo místo zásahu tak nehrozí. Únik kyseliny je stále zachytáván do jímky, kde hasiči nebezpečnou látku ředí vodou a následně ji budou odčerpávat.

V zásobníku stále zůstává zatím neurčené množství kyseliny, která bude přečerpána do vedlejšího zásobníku. Zásah v chemičce bude trvat podle odhadů celé dopoledne.

Nadále platí, že není nutné zavádět žádná mimořádná opatření směrem k obyvatelům. O události byli informování starostové měst a obcí v okolí.

Sdílet