Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Způsobil hasičům miliónovou škodu

Pětadvacetiletý řidič vozu Opel v sobotu kuriózním činem způsobil škodu za více než milión korun hasičům v Kladně.Ilus­trační foto.

Opakovanými nájezdy do vrat garáží a dílen hasičů poničil totiž nejen vrata, ale i pět vozidel včetně speciálního zásahového vozidla stojících uvnitř objektu. Řekl to středočeský mluvčí hasičů Ladislav Křivan.

Řidič po svém pozoruhodném výkonu, který probudil i obyvatele domů v blízkosti hasičské stanice, odjel asi kilometr daleko k čerpací stanici. Zde vůz zaparkoval a pěšky se vrátil udat na policejní stanici. „Policisté přitom sídlí hned vedle nás, takže opravdu nevím, proč nejdříve odvezl vůz tak daleko,“ řekl Křivan.

O motivu jednání řidiče nic bližšího nevěděl, šlo však podle něj zřejmě o „nějakou zhrzenou lásku“. Mluvčí středočeské policie Pavel Truxa upřesnil, že muž najel do tří vrat a poškodil dvě nákladní a tři osobní vozidla. Motiv jeho činu dosud neznal.

Podle hasičů musel řidič do vrat najet opakovaně a značnou rychlostí. Vozidla v garážích byla totiž zabezpečena proti svévolnému pohybu, a přesto byla po nárazu posunuta nejméně o metr dál. Tato kuriózní nehoda vyřadila poškozenou techniku hasičů nejméně na dvě hodiny z provozu.

Novinky.cz
Sdílet