Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Starých Hamrech havaroval osobní automobil, tři lidé se zranili

V sobotu 9. června 2018 v 15:03 byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu, která se stala v katastru obce Staré Hamry v okrese Frýdek-Místek.

Na místo události byli okamžitě povoláni profesionálních hasiči ze stanice Frýdek-Místek spolu s dobrovolnými kolegy z obce Staré Hamry s celkem dvěma cisternami.

V době nehody cestovaly ve vozidle dvě děti a jedná dospělá osoba. Při příjezdu první jednotky na místo nehody byly děti již mimo havarované vozidlo, z vozu je vytáhli projíždějící svědci nehody, kteří ihned zastavili, aby pomohli zraněným. Řidič vozidla zůstal v autě zaklíněn a museli ho z vozidla vyprostit hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Hasiči dále asistovali přítomným posádkám zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje s ošetřením zraněných osob a s následným transportem do připravených sanitních vozů.

Po zdokumentování nehody Polici České republiky provedly jednotky odtažení havarovaného vozidla na odstavné parkoviště, uklidili a zprovoznili komunikaci a následně se vrátily zpět na své domovské základny.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet