Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřky zaměstnaly hasiče na Šumpersku, vyjížděli k desítkám událostí

Již více jak desítku událostí evidujeme do statistik po bouřkách dne 9. 6. 2018 přecházející přes území Olomouckého kraje, přesněji v oblasti Šumperska. Ve zmiňovaném místě během dne upřesnili meteorologové vyšší stupeň možného nebezpečí na přívalové srážky a jejich prognózy se postupně začali naplňovat.

Profesionální a dobrovolné jednotky od zhruba čtrnácté hodiny vyjely k několika případům a žádostí o čerpání vody ze sklepů v Šumperku a to na ulicích Vančurova, Zábřežská, Sportovní a další. U většiny událostí voda neustále přitékala a čerpání vody by v danou chvíli bylo neúčinné.

Vydatné srážky také napomohly k zatopení podjezdu na ulici Dolnostudénská. Hasiči postupně všechna místa projíždějí a odčerpávají vodu pomocí kalových čerpadel. Po bouřce došlo také k zatopení suterénu na transfuzní stanici. Zřejmě vlivem silného větru došlo k pádu stromu u Bohdíkova do kolejiště a následnému nárazu osobního vlaku. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a cestujícím byla zajištěna náhradní doprava.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet