Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zcela zničil dřevěný sklad u tenisových kurtů

Dne 28. 7. 2009 v 17:02 hod. byli hasiči informováni o požáru na sportovišti ve Vsetíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami. Po příjezd na místo bylo zjištěno, že v areálu tenisových kurtů došlo k rozsáhlému požáru celodřevěné skladovací boudy.

Dne 28. 7. 2009 v 17:02 hod. byli hasiči informováni o požáru na sportovišti ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami. Po příjezd na místo bylo zjištěno, že v areálu tenisových kurtů došlo k rozsáhlému požáru celodřevěné skladovací boudy.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit správce areálu, ale pomocí jednoho přenosného hasicího přístroje neměl proti sílícímu požáru šanci. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Jednotka profesionálů byla na místě už za tři minuty od výjezdu. Skladovací bouda už byla celá v plamenech. Velitel zásahu vydal pokyn k hasebnímu útoku dvěma proudy a hasiči se snažili zabránit případnému rozšíření požáru na další blízké budovy. Plameny byly lokalizovány asi po patnácti minutách intenzivního hašení. Celková likvidace požáru trvala asi hodinu.

Během zásahu se hasičům podařilo z boudy včas vytáhnout velkou talkovou nádobu na plyn. Vlivem sálavého tepla došlo k poškození elektrické rozvodné skříně v blízkosti plamenů. Požár rozvodny se podařilo hasičům uhasit dvěma sněhovými hasicími přístroji. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil skladovací boudu na nářadí sportoviště a uskladněné věci. Způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů a policie.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet