Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár části střechy hospodářské budovy v Havřicích

Dne 28. 7. 2009 v 19:47 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v Havřicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednoty sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova a Havřic.

Dne 28. 7. 2009 v 19:47 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v Havřicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednoty sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova a Havřic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy a uskladněného sena na půdě hospodářské části stavení u rodinného domu.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky stoupající kouř. Hasiči byli na místě už za čtyři minuty od výjezdu a postupně byly nataženy tři proudy vody. Snahou hasičů bylo požár co nejdříve lokalizovat a zabránit případnému rozšíření požáru na rodinný dům. Požární útok byl veden jak ze dvora domu, tak i od sousedů.

Požár se hasičů podařilo lokalizovat intenzivním hašení asi po půlhodině zásahu. Celková likvidace však trvala více než dvě hodiny. Hasiči museli postupně hořící seno z půdy vyhazovat a dohašovat mimo objekt. Zničena byla část střechy a střešních konstrukcí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasiči během zásahu pomáhali také zachraňovat malá hospodářská zvířata.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár zachvátil střechu hospodářské části a uskladněné seno. Majitel hasičům uvedl, že krátce před požárem došlo k selhání osvětlení a vzápětí si sousedé povšimli kouře nad střechou.

Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 70.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 250 tis. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření a práce vyšetřovatelů bude na místě pokračovat i další den.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet