Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár seníku za obcí Brložec

Čtyři jednotky hasičů vyjely v úterý 28.července před 21. hodinou likvidovat požár seníku kousek od obce Brložec za Toužimí.

Čtyři jednotky hasičů vyjely v úterý 28.července před 21. hodinou likvidovat požár seníku kousek od obce Brložec za Toužimí.

Na místo vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči ze Štědré a Žlutic, jako velitel zásahu k události přijel velitel čety v karlovarské stanice.

Zděná stodola s plechovou střechou o rozloze 10×20 metrů byla v době příjezdu záchranářů celá v plamenech. Uvnitř hořelo cca 30 velkých balíků lisovaného sena a okolí zavalil hustý štiplavý dým.

Hasiči, kteří na místě zasahovali, se v objektu museli pohybovat s dýchacími přístroji, střídat se po dvojicích a postupně rozebírat a hasit hořící seno. Na pomoc byl přivolán i traktor, který vyvážel vrchní balíky na vedlejší pole, kde se nechaly na volném prostranství pod kontrolou hasičů vyhořet.

Požár byl úplně zlikvidován chvíli před půlnocí a jednotky požární ochrany se po kontrole venku dohořívajících balíků začaly vracet zpět na základny. Na místě zůstali dobrovolní hasiči ze Štědré a hlídali požářiště až do ranních hodin, kdy se k místu vrátil vyšetřovatel i s policií pro odebrání vzorků pro expertízu a ohledání ohnisek.

Vyšetřovatel příčin požáru v noci odhadl způsobenou škodu v celkové výši 20 tisíc korun. Příčiny požáru zůstávají v šetření.

V souvislosti s touto událostí nebyl nikdo zraněn.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje 

-kow-

Sdílet