Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár drtiče odpadu

Dne 28. července ve 23.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár drtiče odpadu ve firmě Ekorec Česko v obci Skoranov. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze Seče a dobrovolní hasiči z Třemošnice.

Dne 28. července ve 23.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár drtiče odpadu ve firmě Ekorec Česko v obci Skoranov. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze Seče a dobrovolní hasiči z Třemošnice. Hasiči požár dostali pod kontrolu ve 23.52 hodin. Při do drtiče se ale hasiči nemohli dostat. Dnes v ranních hodinách byla provedena demontáž drtiče. Na místě byli i hasičští vyšetřovatelé, kteří stanovili dvě možné verze vzniku požáru – možnou příčinou vzniku požáru mohla být technická závada na elektroinstalaci nebo cizí předmět ve stroji. Předběžně byla škoda vyčíslena na 15 tisíc korun.

Připomeňme, že v hale na likvidaci odpadu hořelo již 30. dubna 2007. Hasičské vozy tenkrát k požáru vyjížděly 27 minut po 12 hodině. S plameny tehdy bojovalo celkem devět hasičských jednotek. V hale hořelo více než sto tun komunálního odpadu. Hasiči museli při likvidaci požáru použít dýchací přístroje, protože z haly vycházel hustý černý dým a do ovzduší unikaly jedovaté látky. Škoda byla před dvěma lety vyčíslena na 35 milionů korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet