Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě tří aut byli zraněni čtyři lidé

K dopravní nehodě tří osobních vozidel dnes hasiči vyjížděli do Kostelce u Kyjova na Hodonínsku. Nehoda byla ohlášena v 7.41 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku ze stanice v Kyjově

K dopravní nehodě tří osobních vozidel dnes hasiči vyjížděli do Kostelce u Kyjova na Hodonínsku.

Nehoda byla ohlášena v 7.41 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku ze stanice v Kyjově. Na výjezdu z obce Kostelec se čelně srazila vozidla Škoda Felicia a Ford Escort. Při srážce bylo poškozeno také třetí auto Opel Astra, zaparkované u silnice. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Ve škodovce utrpěl zranění dvaašedesátiletý řidič a jeho o rok mladší manželka. Ve fordu byla zraněna manželka řidiče a jedenáctiletá dívka.

Při příjezdu hasičů byla osádka fordu mimo vozidlo. Oba cestující ve škodovce zůstali v autě a stěžovali si na dýchací potíže. Krvácejícímu řidiči a jeho manželce hasiči poskytli předlékařskou pomoc a kvůli případnému zranění páteře jim nasadili fixační krční límce. Dvojici pak dveřmi vytáhli z vozidla, uložili do nosítek a po příjezdu sanitek ZZS předali zdravotníkům. Všechny čtyři zraněné zdravotníci po ošetření na místě převezli do nemocnice.

Na vozidlech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a 10 kilogramy sorbentu na vozovce zasypali skvrnu uniklého oleje. Do příjezdu policistů také řídili dopravu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet