Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravních nehodách ve Zlínském kraji

Dne 29. 7. 2009 vyjížděli hasiči na pomoc po dalších dopravních nehodách ve Zlínském kraji.

Dne 29. 7. 2009 vyjížděli hasiči na pomoc po dalších dopravních nehodách ve Zlínském kraji.

Ke každodenní práci profesionálních i dobrovolných hasičů v našem regionu patří výjezdy na pomoc po dopravních nehodách a haváriích. Včera to byla pomoc např. po nehodě mezi cyklistou a kamionem v Dolní Lhotě nebo po tragickém střetu ženy a vlaku u Uherského Ostrohu. Dnešek znovu nebyl výjimkou.

14:03 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela posílena o jednotku hasičů z povolání města Zlín k hlášenému požáru osobního auta v centru Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na frekventované křižovatce ul. Dlouhá došlo nejdříve k dopravní nehodě dvou osobních aut a následně k požáru.

Řidička osobního auta přehlédla při odbočování druhé vozidlo a došlo k čelnímu střetu. Po nárazu došlo k požáru v motorovém prostoru, který se částečně rozšířil i do kabiny auta. Plameny byly včas uhašeny hlídkou strážníků městské policie, která na místo přijela jako první.

Jedno vozidlo zůstalo v prostoru křižovatky a s druhým řidič poodjel na místo mimo frekventovaný dopravní uzel. Doprava musela být přesto reguována.

Hasiči zajistili vraky vozů proti dalšímu případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Dopravní omezení trvalo asi hodinu. Nehoda se obešla bez zranění a přovolaný lékař zdravotnické záchranné služby účastníky pouze prohlédl.

10:54 – Valašská Polanka – Lužná

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě na hlavním silničním tahu I/57 u obce Valašská Polanka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Kia a pracovníkem silnic obsluhujícím frézu.

Řidič osobního auta najel do pracovníka opravy komunikací, který v označeném úseku frézoval silniční povrch. Po nárazu byl chvíli dělník (SK) vlečen pod autem a utrpěl zranění. Pacienta si s četnými povrchovými poraněními do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byl muž odvezen do nemocnice.

Po nárazu do frézovacího stroje došlo k úniku provozních kapalin, oleje a nafty. Vozovku museli hasiči očistit a ropné produkty zlikvidovat sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

07:04 – Všetuly

Jednotka profesionálních hasičů z Holešova vyjela ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů na pomoc po dopravní nehodě dvou nákladních aut v obci Všetuly.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi nákladním autem zn. MAN a cisternou zn. TATRA. Po vzájemném střetu došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které museli hasiči likvidovat sorbenty.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet