Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii osobního auta se zranili tři senioři

Dne 29. 7. 2009 v 15:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u obce Strání. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Strání.

Dne 29. 7. 2009 v 15:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u obce Strání.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu došlo k vážnější havárii osobního auta zn. Š Favorit.

Šestasedmdesátiletý řidič havaroval mimo mozovku do příkopu. Ve voze s ním cestovaly další dvě seniorky, které vezl z nákupu. Všichni se z auta dostali ještě před příjezdem záchranářů.

Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči ze Strání, následovaní profesionály z Uherského Brodu a dvěma vozy zdravotnické záchranné služby. Všichni senioři byli prohlédnuti, ošetřeni a následně odvezeni do nemocnice k dalšímu nezbytnému vyšetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Majitel si zajistil odtah a hasiči pomohli s vytažením a naložením auta. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na hlavním tahu omezena a řízena hlídkou policie.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet