Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Chlumce nad Cidlinou shořel nákladní automobil, hasiči museli přečerpat poškozenou nádrž

Požár nákladního automobilu, který převážel náklad s dlaždicemi, byl na krajské operační a informační středisko oznámen ve čtvrtek 14. června 2018 ráno v 06:42 hod. Hasiči dostali během pár minut požár pod kontrolu a už se dále nešířil.

I přesto skončila kabina vozu celá v plamenech a byla zničena. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice a požár likvidovali pomocí vysokotlakého proudu. Škoda byla odhadnuta asi na 300 tisíc korun, přičemž se podařilo uchránit hodnoty ve výši 500 tisíc korun. Příčinou požáru byla s největší pravděpodobností technická závada.

Vlivem požáru došlo k poškození nádrže s naftou. Z toho důvodu byl povolán na místo události kontejner pro likvidaci ropných látek. S jeho pomocí hasiči obsah nádrže přečerpali a až poté se mohlo s nákladním automobilem dále manipulovat.

Po přečerpání nafty se tak mohlo začít s překládkou převáženého materiálu a s naložením vozidla na odtah. Hasiči se zpět na své základny vraceli až po takřka pětihodinovém zásahu.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou a s kontejnerem na likvidaci ropných produktů přijela jednotka z centrální stanice Hradec Králové.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet