Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Trosky z vozidel byly na stovkách metrů

Ke srážce osobního auta s tahačem s cisternou dnes hasiči vyjížděli na silnici u Lechovic na Znojemsku.

Při dopravní nehodě, která byla ohlášena v 7.16 hodin, se na rovném úseku komunikace srazilo vozidlo Ford Fiesta s tahačem MAN, převážejícím cisternu s ropnými látkami. V osobním autě, které po střetu skončilo v příkopu u silnice, byl zraněn řidič. Řidič tahače zraněn nebyl, také cisterna nebyla poškozena, střepy a úlomky z obou vozidel však byly rozházené na zhruba 200 metrech vozovky.

Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Znojmě. Při jejím příjezdu byl řidič fordu mimo vozidlo v péči zdravotníků. Hasiči jim zraněného pomohli uložit do vakuových nosítek a do sanitky. Na autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Vzhledem k rozsáhlému znečistění vozovky povolali k úklidu komunikace silničáře.


Do odpoledních hodin hasiči v kraji zasahovali také u dalších pěti dopravních nehod. Už několik minut po půlnoci zasahovali u nehody jednoho auta na silnici I/43 u Krhova na Blanensku. Havárie se obešla bez zranění, z auta ale unikla nafta, kterou hasiči zasypali sorbentem a vozovku uklidili. Poškozené vozidlo také pomohli naložit k odtahu.

Dva lidé byli zraněni při nehodě vozidla Škoda Octavia u Valtic na Břeclavsku. Auto skončilo zhruba pět metrů mimo silnice. Hasiči udělali na autě protipožární opatření a odpojili baterii, únik provozní kapalin nebyl zjištěn. Protože vyproštění auta k odtahu zajišťovala specializovaná firma, hasiči dále nezasahovali.

Bez zranění skončil střet dvou vozidel na silnici z Rosic do Zastávky na Brněnsku. Hasiči udělali na autech protipožární opatření, odpojili baterie, sorbentem zlikvidovali skvrnu uniklých ropných látek a uklidili vozovku od střepů. Postarali se také o regulaci dopravy.

Rovněž bez zranění skončila nehoda nákladního automobilu a dodávka u Drnholce na Břeclavsku. Hasiči se postarali o odpojení baterie a protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Jedno zranění si vyžádala odpolední nehody osobního auta a motocyklu u Jiříkovic na Brněnsku. Při příjezdu hasičů byl zraněný v péči zdravotníků, hasiči udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali skvrnu ropných látek a regulovali dopravu.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet