Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na krajské soutěži HZS Libereckého kraje v požárním sportu byli v roce 2018 nejlepší hasiči z Liberce

Ve středu 13. 6. 2018 se konala Krajská soutěž HZS Libereckého kraje v požárním sportu. Slavnostní zahájení se odehrálo po 8. hodině na stanici Liberec, kde příslušníky přivítal ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Ing. Luděk Prudil.

Počasí však letos sportovcům nepřálo a sportovní klání provázely dešťové přeháňky. Kvůli možným zraněním byl zrušen výstup do 4. patra cvičné věže, běh na 100 m s překážkami a štafeta 4×100 m s překážkami.

Na městském stadionu v Liberci se tak závodilo pouze v královské disciplíně, a to požárním útoku. Družstvo každého územního odboru a družstvo drážních hasičů mělo 2 pokusy. Nejlépe si vedli závodníci domácího Liberce, jejichž družstvo bylo složené jak z výjezdových hasičů, tak příslušníků krajského ředitelství (výsledný čas 31,97).

Druhou příčku obsadili hasiči z Územního odboru Semily s časem 35,92. Třetí místo patřilo Hasičské záchranné službě SŽDC Liberec (čas 36,98). Těsně „pod bednou" skončili hasiči z Územního odboru Jablonec nad Nisou (s časem 59,40).

Pátá pozice připadla hasičům z České Lípy (neplatné pokusy).

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet