Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící izolace ve Šternberku zaměstnala hasiče na několik hodin

Ve čtvrtek 14. června 2018 byl v 13:46 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár izolace na technologii v soukromé firmě ve Šternberku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a z Uničova a dobrovolní hasiči z Babic. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří izolace v technologii sila na krmivo, zaměstnanci firmy se ji už pokoušeli chladit.

Vzhledem k tomu, že granulát nesměl přijít do styku s vodou, hasiči po dohodě s vedením firmy začali obsah násypníku vyskladňovat na volné prostranství. Současně s tím postupně rozebírali izolaci kolem odvětrávacích komínů, která hořela.

Celý zásah byl velice fyzicky náročný a hasiči potřebovali častěji střídat, proto povolal velitel zásahu k místu události další dvě dobrovolné jednotky hasičů, a to Dolany a Bělkovice – Lašťany.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za dvě hodiny po oznámení, velitel zásahu povolal na místo ještě speciální hasicí zařízení Cobra ze stanice v Olomouci, které znovu důkladně ochladilo izolaci kolem odvětrávacích komínů. Jakmile teplota v násypnících poklesla, hasiči předali místo události majiteli, který musí na místě zajistit požární dozor.

Likvidaci požáru hlásil velitel zásahu v 17:29 hodin. Při události nebyl nikdo zraněn, výše škody i příčina vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet