Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou nákladních vozidel na silnici číslo 35 omezila v noci provoz u obce Loštice

Dne 18. června 2018 krátce po půl druhé ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel, která se odehrála na silnici I/35 v katastru obce Loštice.

Na 237. kilometr ve směru z Olomouce na Mohelnici uslyšel řidič zvláštní ránu vycházející z jízdní soupravy, proto vůz značky Volvo s přívěsem odstavil u pravé krajnice a rozsvítil výstražná světla.

Na nastalou situaci nestačil včas zareagovat 44letý řidič nákladního vozu Mercedes s návěsem, který se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Pravým obrysem vozu narazil do levé zadní části odstaveného vozidla.

V důsledku střetu došlo u vozidla Mercedes mimo jiné k poškození palivové nádrže a úniku motorové nafty na vozovku. Její odstranění a také odčerpání zbytku paliva zajistili přítomní hasiči. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by usedli za volant pod vlivem alkoholu. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Za spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu udělili policisté viníkovi nehody pokutu.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet