Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kombajnu u Březovic

Požár kombajnu byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen krátce před 19. hodinou odpolední. V prvotním hlášení byla informace, že kombajn stojí uprostřed strniště a v nádrži má 100 litrů nafty. Na místo byla vyslána jednotka HZS SČK ze stanice Bělá pod Bezdězem s technikou CAS 15 MB a CAS 32 T-815, dále byla povolána jednotka ze stanice Mladá Boleslav s technikou CAS 32 T-815. Jako posilová jednotka byla dále povolána JSDH obce Katusice s technikou CAS 25 K L101.

Požár kombajnu byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen krátce před 19. hodinou odpolední.

V prvotním hlášení byla informace, že kombajn stojí uprostřed strniště a v nádrži má 100 litrů nafty.

Na místo byla vyslána jednotka HZS SČK ze stanice Bělá pod Bezdězem s technikou CAS 15 MB a CAS 32 T-815, dále byla povolána jednotka ze stanice Mladá Boleslav s technikou CAS 32 T-815. Jako posilová jednotka byla dále povolána JSDH obce Katusice s technikou CAS 25 K L101.

První se na místo dostavila jednotka z Bělé pod Bezdězem. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří kombajn uprostřed pole a to v motorové části. Na lokalizaci a likvidaci požáru byl použit jeden vysokotlaký proud a jeden proud na těžkou pěnu. Požár se podařilo úplně zlikvidovat po cca dvaceti minutách.

Během likvidace se na místo požáru dostavil vyšetřovatel příčin vzniku požárů. Po ohledání místa požáru byla stanovena příčina vzniku požáru technická závada – elektrický zkrat na přívodním kabelu k alternátoru.

Požárem vznikla škoda 100 tis. Kč, hasebním zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši také 100 tis. Kč.


por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav


-swo-

Sdílet