Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Chodově hořela přípojka plynu, hasiči museli evakuovat všechny obyvatele domu

Jako požár sklepních prostorů hlásili obyvatelé Chodova na tísňovou linku 19. června 2018 večer hasičů kouř a plameny z panelového domu v Poděbradově ulici. Na místo tak okamžitě vyjeli hasiči z pěti jednotek.

První byli na místě chodovští dobrovolní hasiči, kteří potvrdili požár domu, kdy hořela plynová přípojka a oheň se šířil na opláštění domu. Plameny se podařilo rychle zlikvidovat, mezitím se kouř z požáru dostal do bytů na místem požáru.

Hasiči tak evakuovali obyvatele z bytů v nižších patrech domu. Měřením koncentrací hasiči zjistili, že z poškozené přípojky uniká plyn do sklepních prostorů domu, kde se hromadí.

Bylo tak nutné vyhlásit evakuaci pro všechny obyvatele domu, což se týkalo 36 osob a několika zvířat. Přivolaní pracovníci plynařské pohotovosti provedli provizorní ucpání úniku, pro zastavení bylo nutné odkopat část plynové přípojky před domem.

Po uzavření přívodu plynu, důkladném odvětrání a opakovaném monitorování koncentrací plynu do po třech hodinách mohli obyvatelé domu vrátit zpět do svých byt. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 20 Scania, AŽ 32 Iveco, VEA Toyota)
  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, AŽ 42 Iveco)
  • HZS CHZ Sokolov (CAS 24 Scania, evakuační autobus)
  • JSDH Chodov (CAS 24 T815, CAS 20 T815)
  • JSDH Vintířov (CAS 30 Scania)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet