Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra Lubomír Metnar navštívil HZS Olomouckého kraje, zavítal na stanice v Prostějově a Olomouci

Ve středu 20. června 2018 navštívil Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje ministr vnitra ČR Lubomír Metnar. Společně s tajemnicí bezpečnostní rady Olomouckého kraje Mgr. Alenou Hložkovou a vedením HZS Olomouckého kraje v čele s plk. Ing. Karlem Koláříkem, ředitelem, navštívili stanici profesionálních hasičů v Prostějově a v Olomouci.

V Prostějově se k delegaci připojil 1. náměstek primátorky statutárního města Prostějova Ing. Zdeněk Fišer. Společně si prohlédli prostory stanice, ve které jako v jediné v Olomouckém kraji sídlí hasiči společně se zdravotnickou záchrannou službou.

Prostějovská hasičská stanice pomalu přestává vyhovovat současným trendům na moderní požární techniku, prostory jsou stísněné, garáže pro výjezdová vozidla malé a vzhledem k tomu, že není možnost dalšího rozšíření stanice, byli ministrovi vnitra prezentovány další možnosti rozvoje profesionálních hasičů v této lokalitě Olomouckého kraje.

Návštěva na stanici v Prostějově trvala asi hodinu.

Poté se ministr vnitra přesunul s vedením HZS Olomouckého kraje do Olomouce, kde navštívil profesionální hasiče na stanici, krajské ředitelství a krajské operační a informační středisko HZS Olomouckého kraje.

Společně s hasiči a pracovníky na operačním středisku diskutovali aktuální problémy. Náměstek ředitele HZS Olomouckého kraje prezentoval ministrovi projekt Interaktivního vzdělávacího centra bezpečí v Olomouci, které by mělo zajistit komplexní informovanost, vzdělání, prevenci a přípravu obyvatel a jeho specifických cílových skupin, zejména dětí, mládeže, jejich pedagogů a rodičů, seniorů, zdravotně postižených v oblasti běžných rizik a mimořádných událostí.

V Interaktivním vzdělávacím centru bezpečí by se měly prezentovat všechny složky integrovaného záchranného systému (hasiči, policie a zdravotnická záchranná služba), počítá se i s možností dalšího rozvoje interaktivního vzdělávání např. v oblasti ekologie, hospodárného využívání energie, veřejné dopravy apod.

Návštěvu HZS Olomouckého kraje ministr vnitra ukončil v 16:30 hodin, poté se přesunul na tiskovou konferenci do Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet