Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítr vyvracel stromy a ničil el. vedení, blesk zapálil dům

Bouřky a silný vítr večer zaměstnaly hasiče v řadě míst Jihomoravského kraje. Jen do půlnoci vyjížděli k téměř stovce zásahů.

Bouřky a silný vítr večer zaměstnaly hasiče v řadě míst Jihomoravského kraje. Jen do půlnoci vyjížděli k téměř stovce zásahů.

Dalších několik desítek událostí hasiči likvidovali po půlnoci až do časných ranních hodin. Večer po 20. hodině měli hasiči nejvíce práce na Znojemsku, s postupem bouřek zasahovali také na Hodonínsku, Břeclavsku, Blanensku a Vyškovsku, a zejména v Brně a v okrese Brno-venkov. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které hlavně v Brně a okolí na několika místech poškodily dráty el. vedení a padaly také na zaparkovaná auta. Na Znojemsku a Brněnsku vítr ničil střešní krytinu domů. Ve Znojmě-Dobšicích a ve znojemské ulici Za plovárnou hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepních prostor a z výtahové šachty.

Do Brněnské ulice ve Šlapanicích u Brna hasiči po 23. hodině vyjížděli k požáru domu, který zřejmě zapálil blesk. Jednalo se o požár elektroinstalace v rozestavěném třípatrovém bytovém domě. U požáru, ohlášeného ve 23.14 hodin, zasahovalo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Oheň, který hasiči zlikvidovali 30 minut po půlnoci, podle předběžného odhadu způsobil škodu 200 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet