Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka hasičů z Radotína v Praze převzala nový člun pro zásahy na vodě

V pátek 22. června 2018 proběhlo slavnostní předání nového člunu pro zásahy na vodě na hasičské stanici v Radotíně. Předání se uskutečnilo za účasti ředitele pražských hasičů, brigádního generála Romana Hlinovského, starosty MČ Praha – Radotín a vedení Cementárny Radotín.

Hosty přivítal velitel stanice v Radotíně npor. Oldřich Kinduch. Po úvodních slovech a poděkování ředitele pražských hasičů směrem ke sponzorům, proběhla prohlídka celé stanice a seznámení s novým člunem. Ten bude sloužit na stanici, která má ve svém obvodu řeky Vltavu i Berounku a na vodní hladině zasahuje velmi často.

Člun byl pořízen za přispění MČ Praha – Radotín a Cementárny Radotín. Na realizaci nákupu se podíleli všichni výjezdoví hasiči z radotínské stanice pod vedením jejího velitele, npor. Oldřicha Kinducha.

Jedná se o nafukovací člun Mercury 460 za cenu 144.000 korun. Člun je osazen lodním motorem Evinrude E50DPGL v ceně 158.000 korun. Celková částka od všech sponzorů byla 440.000 korun. Z finančních prostředků byl zakoupen i přívěs pro člun.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet