Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár okružní pily v Bezděčíně způsobil škodu za 50 tisíc korun

Profesionální hasiči ze stanic Soběslav a Tábor byli vysláni do Bezděčína, kde byl ohlášen požár stodoly. Zároveň byl poplach vyhlášen jednotkám SDH obce Planá nad Lužnicí a Bezděčín.

Během jízdy k události Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje postupně informuje všechny jednotky, že na místě události již zasahuje jednotka SDH Bezděčín a že požár je zlikvidovaný.

Na základě této informace operační důstojníci vrací zpět na základny soběslavskou profesionální jednotku, jednotku SDH obce Planá nad Lužnicí a osádku jedné cisterny profesionálních hasičů ze stanice Tábor. Osádka další táborské cisterny pokračovala na místo události.

Po příjezdu a průzkumu bylo zjištěno, že se jednalo o požár okružní a pásové pily a přibližně 1 m3 uskladněného dřeva ve stodole u rodinného domu. Požár lokalizoval ještě před příjezdem místních dobrovolných hasičů majitel.

Likvidaci požáru pak dokončila bezděčínská dobrovolná jednotka. Táborští profesionální hasiči zkontrolovali požářiště termokamerou, žádná skrytá ohniska nenašli. Výše škody způsobené požárem činí 50 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet